Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/klient.dhosting.pl/agrabla/olejagrabla.pl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6131
Olej z cząbru na poprawę wyglądu skóry | Olej Zimnotłoczony

Cząber to roślina stanowiąca ważny w lecznictwie i kosmetyce surowiec. Bardzo wiele mówi się o wspaniałych zdrowotnych właściwościach tej rośliny, jednak wielu z nas zapomina o tym, że cząber, a także zimnotłoczony olej z tej rośliny ma również wspaniałe właściwości kosmetyczne.

Roślina ta polecana jest do dbania o cerę problematyczną. Bardzo dobrze spełnia swoją rolę jako dodatek do maseczek, w tym przede wszystkim do maseczek ściągających. Naparem z cząbru warto przemywać tłustą skórę, która ma skłonności do powstawania na niej doskonałości. Kilkutygodniowe, regularne przemywanie twarzy zagwarantuje szybką poprawę stanu cery. Olej z cząbru to także świetny kosmetyk używany w pielęgnacji włosów. Popularne obecnie olejowanie włosów, czyli nakładanie oleju w celu ich nawilżenia, warto wykonać olejem z cząbru. Olej ten świetnie sprawdzi się na wielu rodzajach włosów i pomoże w ich odpowiednim nawilżeniu. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym sprawdza się również w przypadku dbania o wrażliwą, podrażnioną skórę głowy.